Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAI de la Moscova afirmă că UE s-a alăturat militarizării Ucrainei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că Uniunea Europeană s-a alăturat militarizării Ucrainei
CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației ruse, Maria Zaharova a afirmat că Uniunea Europeană a aderat la procesul de militarizare a Ucrainei.
UE s-a alăturat procesului de militarizare a Ucrainei, în acest context, negocierile pentru soluționarea pașnică a conflictului armat din Donbas au ajuns, de fapt, în impas, a spus reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, menționând că Kievul, cu sprijinul Occidentului, încearcă să transfere responsabilitatea asupra Rusiei, deși Moscova este doar un mediator în procesul de pace.
„Recent, Uniunea Europeană a aderat la procesul de militarizare a Ucrainei. Pe 2 decembrie, Consiliul Uniunii Europene a decis să aloce 31 de milioane de euro pentru asistență tehnico-militară a Forțelor Aeriene Ucrainene. Această asistență tehnică nu contribuie în niciun fel la pacea în Donbass. În acest context, negocierile pentru o soluționare pașnică au ajuns, de fapt, în impas”, a spus ea în cadrul unui briefing care a avut loc joi.
“În loc să îndeplinească angajamentele luate în cadrul înțelegerilor de la Minsk, regimul de la Kiev, pur și simplu, imită procesul, evită dialogul direct cu Donețk și Lugansk și încearcă să transfere responsabilitatea pentru reglementarea din Ucraina asupra Rusiei, ceea ce, permiteți-mi să vă reamintesc, este un mediator în procesul de pace”, a spus Zaharova fiind citată de RIA Novosti.
În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor DPR și LPR, care și-au declarat independența după lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014. Potrivit republicilor populare Donețk și Lugansk, aproximativ 6,8 mii de oameni au devenit victime ale conflictului. Soluționarea situației din Donbass este în discuție, inclusiv în cadrul reuniunilor grupului de contact.
Dar, chiar după semnarea acordurilor de armistițiu, în RPD artileria grea ucraineană a continuat bombardarea zonelor rezidențiale. Moscova a declarat în repetate rânduri că Kievul nu îndeplinește acordurile de la Minsk și amână negocierile pentru rezolvarea conflictului, iar pe acest fond, NATO își concentrează tehnica militară la granițele Federației Ruse.
Statului Major al Armatei Ruse, Valerii Gerasimov - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Rusia
Statul Major al Armatei Ruse: Vor fi curmate orice provocări în Donbas
Fluxul de știri
0