Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vom avea sau nu zăpadă de sărbători? Ce spun meteorologii

Prognozele meteorologilor: Vom avea zăpadă de sărbători?
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Ghenadie Roșca, șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a făcut câteva precizări cu privire la starea vremii în perioada sărbătorilor de iarnă.
Deși moldovenii își doresc să întâmpine Crăciunul și Revelionul cu multă zăpadă pentru a simți magia sărbătorilor de iarnă, deocamdată meteorologii nu pot oferi detalii exacte cu privire la starea vremii.
Potrivit lui Ghenadie Roșca, este dificil de prognozat starea vremii pentru o perioadă atât de îndelungată, însă unele estimări pot fi făcute.
"Este prematur de a spune cum va fi timpul. Cel puțin ne așteptăm la temperaturi joase de minus cinci grade Celsius noaptea și maxime de 2-3 grade pe timp de zi, dar fără ninsori abundente", a declarat interlocutorul.
Totodată, Roșca a menționat că, cel mai probabil, în această iarnă, vom avea temperaturi similare anilor 2012-2013, fie 2016-2017. Ceea ce înseamnă că se așteaptă temperaturi mai scăzute și o iarnă un pic mai rece decât în ultimii doi ani.
Fluxul de știri
0