Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră! Vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat

© Photo : Miroslav RotariVlad Kulminschi
Vlad Kulminschi - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski și-a dat demisia.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat din funcție. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către Direcția comunicare și protocol a Guvernului, care a precizat că Kulminski a luat această decizie din motive personale.
Amintim că anterior viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, a deținut funcția de consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.
În perioada 2020 – 2021, Vlad Kulminski a deținut funcția de consilier pentru Reglementarea Conflictelor în cadrul Biroului anti-criză al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor și bunei guvernări din regiune, în cadrul diferitor organizații internaționale, inclusiv Dialog Umanitar din Elveția, PNUD, DFID, Banca Mondială.
În perioada 2016 - 2019 a fost Directorul Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS). A activat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova.
Vlad Kulminski este magistru în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Central Europeană din Budapesta și mai deține un master în administrație publică de la Școala Maxwell de cetățenie și afaceri publice din New York, SUA.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Politică
Zboară capete la Guvern? Un deputat PAS anunță posibile remanieri în Cabinetul de Miniștri
Vlad Kulminski este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.
Fluxul de știri
0