Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimele pregătiri pentru Târgurile de Crăciun din Capitală: Unde sunt amenajate

© Sputnik / Mihai Caraussărbători de iarnă
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Mâine vor fi inaugurate târgurile de Crăciun în toate sectoarele din Chișinău. Iată unde vor fi amplasate.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Veste bună pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. De mâine și până în data de 14 ianuarie, în toate sectoarele din Chișinău vor activa târgurile de Crăciun.
În centrul Capitalei, târgul de Crăciun va fi amplasat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Aici vor fi comercializate obiecte de meșteșugărit tradițional, produse de patiserie și de cofetărie, ceai, cafea și vin fiert.
Potrivit municipalității, preturile de sector vor elibera permise de acces pentru desfășurarea activității de comerț indicate, doar pentru persoanele juridice și fizice înregistrate în modul stabilit de legislație, conform ordinii cererilor parvenite de la solicitanți și în limita locurilor disponibile.
Adresele amplasării târgurilor de Crăciun în sectoarele orașului:
Buiucani: Calea Ieșilor, 11, Parcul „Alunelul";
Botanica: Scuarul din strada Sarmizegetusa;
Centru: Scuarul Teatrului „A. Cehov", strada Vlaicu Pârcălab, 75;
Ciocana: Strada Petru Zadnipru, intersecție cu bulevardul Mircea cel Bătrân, pe alee, în preajma Arborelui Solar; strada Alecu Russo, 65/1;
Râșcani: bulevardul Grigore Vieru, Parcul „Dumitru Râșcanu", în preajma caruselelor; strada Miron Costin - Complexul Memorial „Feciorilor Patriei-Sfânta Amintire".
Și Guvernul a pregătit mai multe evenimente în contextul sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun va fi inaugurat în centrul Capitalei, iar în alte localități vor fi organizate o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.
Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Societate
Oficial! Târgul de Crăciun din Capitală va fi inaugurat în curând
„Târgul de Crăciun din acest an va fi amplasat în aşa fel încât să nu limiteze circulaţia pe nici o stradă. Am ales un spaţiu în aşa mod ca să nu fie periclitată circulaţia din centrul Capitalei, care este încărcată, mai ales în timpul sărbătorilor”, a spus Gavriliţa.
Premierul a precizat că acesta va fi un târg în care vor avea prioritate produsele autohtone şi întreprinderile din ţară.
De asemenea, Natalia Gavriliţa a spus că evenimentul va fi organizat în toate regiunile ţării, cu amplasare în zece oraşe, având şi componenta cultural-artistică.
În acest sens, Guvernul a alocat 8,5 milioane de lei. Toate evenimentele legate de sărbătorile de iarnă vor fi organizate în perioada 24 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022.
Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat la Chişinău, în decembrie 2017.
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Societate
Chișinăul, în straie de sărbătoare: Locațiile unde se află Târgurile și Pomii de Crăciun
Fluxul de știri
0