Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial! Târgul de Crăciun din Capitală va fi inaugurat în curând

© Sputnik / Mihai CarausCrăciun
Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Un Târg de Crăciun va fi inaugurat în centrul Capitalei, iar în alte localități vor fi organizate o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Guvernul va organiza mai multe evenimente în contextul sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun va fi inaugurat în centrul Capitalei, iar în alte localități vor fi organizate o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.

„Târgul de Crăciun din acest an va fi amplasat în aşa fel încât să nu limiteze circulaţia pe nici o stradă. Am ales un spaţiu în aşa mod ca să nu fie periclitată circulaţia din centrul Capitalei, care este încărcată, mai ales în timpul sărbătorilor”, a spus Gavriliţa.

Premierul a precizat că acesta va fi un Târg în care vor avea prioritate produsele autohtone şi întreprinderile din ţară.
De asemenea, Natalia Gavriliţa a spus că evenimentul va fi organizat în toate regiunile ţării, cu amplasare în zece oraşe, având şi componenta cultural-artistică.
„La Târgul de Crăciun din acest an ne vom concentra în special pe categoriile sociale defavorizate, pe promovarea meşterilor populari, oferind posibilităţi de promovare a meşteşugăritului autohton şi antreprenoriatului local”, a precizat şefa Cabinetului de miniştri.
В Кишиневе зажгли огни на главной ёлке - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Galerie foto
La Chișinău s-au aprins luminițe pe principalul brad al țării
În acest sens, Guvernul a alocat 8,5 milioane de lei. Toate evenimentele legate de sărbătorile de iarnă vor fi organizate în perioada 24 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022.
Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat la Chişinău, în decembrie 2017.
Fluxul de știri
0