Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova va primi 350 de mii de euro: De unde vin banii

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Republicii Moldova și prim-ministrul Lituaniei
Prim-ministrul Republicii Moldova și prim-ministrul Lituaniei - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Prim-ministrul Lituaniei se află într-o vizită de lucru la Chișinău și s-a întâlnit cu Natalia Gavrilița.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Republica Moldova va primi 350 000 de euro din partea Lituaniei. Banii sunt pentru implementarea Memorandumului de înțelegere semnat între cele două state. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, în cadrul unei conferințe de presă comună cu premierul moldovean, Natalia Gavrilița.
Memorandumul de înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a fost semnat astăzi, la Chișinău, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în țara noastră premierul lituanian.
„Acest memorandum va contribui la consolidarea capacității instituționale și de guvernare în Republica Moldova și este doar una din șirul de acțiuni de pe agenda bilaterală de cooperare moldo-lituaniană”, a declarat Natalia Gavrilița.
Trebuie precizat, în luna octombrie a acestui an a fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Lituania privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.
În prezent, autoritățile celor două țări sunt în proces de negociere a Declarației Comune a Summit-ului PaE din 15 decembrie. De asemenea, autoritățile de la Chișinău mizează pe sprijinul Lituaniei la reducerea tarifelor de roaming la nivel european și la taxele transferurilor bancare prin aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro.
Premierul Nicolae Ciucă are o întrevedere oficială cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Politică
Când va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României
Premierul Republicii Lituania a avut, de asemenea, o întrevederea cu președintele Parlamentului de la Chișinău. Un subiect important de pe agendă a fost asigurarea securității energetice.
Igor Grosu a precizat că Republica Moldova mizează pe suportul Lituaniei, atât pe dimensiunea parlamentară, cât și în contextul Parteneriatului Estic.
Fluxul de știri
0