Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României

© Inquam Photos / GEORGE CALINPremierul Nicolae Ciucă are o întrevedere oficială cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița
Premierul Nicolae Ciucă are o întrevedere oficială cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a anunțat că o ședință comună a celor două guverne va avea loc la începutul anului viitor.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se află astăzi într-o vizită de lucru în capitala României. Ea s-a întâlnit cu premierul român Nicolae Ciucă în această dimineață, iar după aceasta au avut o conferință de presă comună la care au anunțat că o ședință comună de guvern va avea loc la începutul anului viitor.
Natalia Gavrilița este primul premier care a avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul român Nicolae Ciucă, după ce acesta a fost învestit în funcție.
Potrivit premierului, la București au fost abordate mai multe subiecte de interes comun în contextul implementării acțiunilor stabilite în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova.

”O prioritate absolută este ca până în 2024 să realizăm interconectarea sistemelor energetice dintre România și Republica Moldova. Consolidând astfel independența și securitatea energetică. Totodată, vrem să construim drumuri care să lege ambele maluri ale Prutului. Ne dorim ameliorarea legăturilor feroviare între București și Chișinău”, a precizat Natalia Gavrilița.

Premierul României a mulțumit Guvernului de la Chișinău pentru suportul acordat în timpul ultimului val de pandemie, când mai mulți lucrători medicali din Republica Moldova au mers să își ajute colegii români. Totodată, oficialul a vorbit și despre agenda comună a celor două guverne.

”Am stabilit să avem o conlucrare intensă, pragmatică și eficientă nu doar la nivel de premieri, dar și la nivelul fiecărui membru al Guvernului. Am avut azi discuții foarte aplicate pe o gamă largă de teme. Am evidențiat interesul comun pentru extinderea cooperării în domeniul economic. Avem o agendă bilaterală bogată cu proiecte clare și de impact pentru cetățenii celor două maluri ale Prutului”, a specificat premierul României, Nicolae Ciucă.

După declarații, Gavrilița a mers la Palatul Parlamentului și se va întâlni cu președintele Senatului, Florin Cîțu, dar și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Ulterior, delegația Republicii Moldova se va îndrepta spre Palatul Cotroceni, unde va fi primită de Klaus Werner Iohannis, președintele României.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Politică
Premierul Gavrilița merge astăzi la București: Programul evenimentelor
Fluxul de știri
0