Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mișustin: UEEA a înregistrat indicatori economici buni în acest an

© Sputnik / Александр Астафьев / Accesați arhiva multimediaMihail Mișustin
Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Grupul celor cinci state ale Uniunii Economice Eurasiatice a înregistrat niște indicatori economici buni în acest an, a declarat Mișustin.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin, a menționat înregistrarea unor indicatori economici buni în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice la finele acestui an.
“Statele din grupul celor cinci depășesc consecințele pandemiei de coronavirus. Încheiem anul cu indicatori buni, care au depășit nivelul de până la pandemie. Potrivit aprecierilor Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, PIB-ul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) va crește în acest an cu 4%”, a declarat șeful guvernului rus la cel de-al doilea Congres Eurasiatic.
De asemenea, Mișustin a vorbit despre necesitatea unor acțiuni coordonate ale statele UEE pentru a înregistra de noi succese în procesele integraționiste.
“Avem nevoie de acțiuni coordonate pentru a menține ritmul atins, pentru a obține noi succese în procesul de integrare. Eliminând barierele în calea circulației mărfurilor, serviciilor, investițiilor și a forței de muncă, creăm noi oportunități pentru inițiative comune în diverse sectoare”, a menționat el.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Popescu a fost întrebat la Moscova dacă recunoaște statutul de observator al țării în UEEA
Fluxul de știri
0