Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov a vorbit despre scenariile de evoluție a ordinii mondiale

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov la ONU
Serghei Lavrov la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lavrov consideră că scenariile de evoluție a ordinii mondiale devin tot mai liniare.
BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Situația din lume devine tot mai multidimensională, iar scenariul evoluției nu este liniar, ci multifactorial, consideră ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
Pe de o parte, observăm niște tendințe pozitive, legate de democratizarea vieței internaționale. Își consolidează pozițiile noi centre ale lumii, mai întâi de toate în regiunea Asia-Pacific, Africa și America Latină, a scris Lavrov în adresarea sa cititorilor almanahului Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale “Cei zece ani în lumea globală”.
În opinia lui, “aceste state care cunosc o dezvoltare dinamică nu copiază modelul occidental ultraliberal, își promovează propria politică independentă, bazată pe ideea suveranității și identității cultural-civilizaționale”.
În afară de aceasta, un rol tot mai important în politica mondial îl joacă astfel de uniuni multilaterale de tip nou precum G20, BRICS, Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, ASEAN.
“Putem susține cu toată convingerea că procesul formării unei ordini mondiale multipolare, mult mai justă, democratice are un caracter ireversibil”, consideră Lavrov.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Politică
Voronin a încercat să afle statutul juridic al drapelului european în Parlament
Fluxul de știri
0