Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin a încercat să afle statutul juridic al drapelului european în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Președintele Partidului Comuniștilor a încercat să afle statutul juridic al drapelului european în Parlament. Iată ce răspuns a primit din partea președintelui Legislativului, Igor Grosu.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Deputatul din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Voronin a încercat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului să afle care este statutul juridic al drapelului european arborat în Parlamentul Republicii Moldova.

”Ce statut are această materie albastră de pe scena Parlamentului? (…) În Constituție este descris drapelul Republicii Moldova și stema. Acest drapel ce statul juridic are el în Republica Moldova?” - a întrebat Voronin.

În replică, președintele Parlamentului i-a spus că drapelul exprimă voința politică și populară a cetățenilor Republicii Moldova de integrare europeană.

„Statutul acestui simbol își trage istoricul de prin 2005, 2006, când un minister a fost chiar redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și exprimă voința politică și populară a cetățenilor Republicii Moldova de integrare europeană”, a spus Igor Grosu.

Iar deputatul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor Oleg Reidman a propus Parlamentului să elaboreze o lege cu privire la utilizarea simbolurilor statelor străine și ale asociațiilor internaționale pe teritoriul Republicii Moldova.
Parlamentul - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Politică
Ultima oră: Natalia Moloșag a fost demisă
Fluxul de știri
0