Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Croația a primit undă verde pentru Schengen

Schengen - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Europeană a aprobat aderarea Croației la Schengen. Dosarele României și Bulgariei rămân în continuare în așteptare, deși cele două țări au îndeplinit de mult timp condițiile tehnice de aderare.
BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Aderarea Croației la Schengen se face și în contextul așezării țării, pe ruta balcanică a imigranților. De altfel Croația a și fost criticată de către organizații non-guvernamentale, pentru excesul de zel al trupelor sale de grăniceri în eforturile de a stopa valurile de migranți.
Croația speră că aderarea sa la Schengen va ajuta mai mult turismul din această țară.
În același timp, România și Bulgaria sunt ținute departe de zona Schengen, desi îndeplinesc toate condițiile tehnice și obiective de aderare. Iar potențialul celor două state, cu porturi la Marea Neagră, mai ales în perspectiva unei dezvoltări a infrastructurii rutiere și feroviare este acela de hub-uri comerciale și economice majore ale Europei, rivalizând cu regiunea Benelux.
Dar poate că tocmai atu-urile României și Bulgariei sunt și cauza amânărilor succesive.
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Rusia
MAE rus, despre acțiunile navei ucrainene în strâmtoarea Kerci
Fluxul de știri
0