Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consiliul Federației a comentat incidentul cu nava ucraineană în Marea Neagră

Nava ucraineană ”Donbas” - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Senatorul Djabarov: Este puțin probabil că Ucraina va îndrăzni să mai repete provocarea din Marea Neagră.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Este puțin probabil că Ucraina va îndrăzni să repete provocarea cu nava de război în Marea Neagră, nici cei mai apropiați aliați ai săi nu ar fi susținut Kievul dacă nava ar fi încercat să violeze frontiera Rusiei, a declarat Vladimir Djabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației, pentru RIA Novosti.
„Dacă nava ucraineană nu s-ar fi întors înapoi, ea ar fi fost oprită în apropiere de podul Kerci, iar în caz de nesupunere ar fi folosit utilizată forța. Într-o astfel de situație, chiar și cei mai apropiați aliați ai Ucrainei i-ar fi condamnat acțiunile. ", a spus Djabarov.
„Eu sper că Ucraina nu se va mai deda la astfel de provocări”, a menționat el.
FSB al Rusiei a declarat joi seară că nava forțelor maritime ucrainene „Donbas” se îndreaptă spre strâmtoarea Kerci și nu se conformează somației de a-și schimba cursul. FSB a calificat acțiunile echipajului drept provocatoare și care amenință siguranța navigației. Nava s-a întors înapoi în momentul în care au venit informații despre încheierea convorbirii telefonice dintre președinții Statelor Unite și Ucrainei, Joe Biden și Vladimir Zelenski.
Dzhabarov a subliniat că acțiunile precise și profesioniste ale serviciului de frontieră al FSB au făcut posibilă protejarea frontierei ruse. „Și în urma acestor acțiuni, Kievul a înțeles că Rusia nu este dispusă să glumească”, a spus senatorul.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Internațional
Biroul lui Zelenski a comentat declarația lui Biden privind aderarea Ucrainei la NATO
Pe 25 noiembrie 2018, două vase „Nikopol” și „Berdeansk”, precum și remorcherul „Iana Kapu” ale Marinei Ucrainene, au încălcat granița Rusiei, au intrat în zona apelor teritoriale ale Federației Rusie, închisă temporar, și s-a îndreptat din Marea Neagră spre strâmtoarea Kerci. Au întreprins manevre periculoase, nu s-au supus cerințelor legale ale autorităților ruse. Navele cu militarii care au violat frontiera Federației Ruse au fost reținute. Președintele rus Vladimir Putin a numit incidentul din Marea Neagră o provocare legată de ratingul redus al lui Petro Poroșenko, care era atunci președinte al Ucrainei, în ajunul alegerilor. Pe 7 septembrie 2019, militarii care au încălcat granița au fost transmiși Ucrainei în cadrul acordurilor privind eliberarea concomitentă a deținuților și condamnaților, iar două luni mai târziu Federația Rusă a întors toate cele trei nave.
Fluxul de știri
0