Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Natalia Moloșag a fost demisă

Parlamentul - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Deputații au votat pentru demiterea din funcție a Avocatului Poporului Natalia Moloșag.
CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Natalia Moloșag a fost demisă din funcția de avocat al poporului, cu votul a 82 de deputați. Astfel, Moloșag nu mai este ombudsman, iar interimatul va fi asigurat de avocatul copilului Maia Bănărescu.
Proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului Avocatului Poporului a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, chiar dacă Moloșag a anunțat mai devreme că s-a răzgândit și își retrage cererea de demisie.
Deputații nu au ținut cont de solicitarea Nataliei Moloșag și au supus votului Proiectul de hotărâre privind încetarea înainte de termen a mandatului Avocatului Poporului.
Natalia Moloșag a fost aleasă în funcția de Avocat al Poporului în ședința Parlamentului din 23 septembrie. Candidatura acesteia a fost susținută cu voturile deputaților PAS.
Precizăm, în total, 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.
Amintim, funcția de avocat al poporului este vacantă după decesul lui Mihail Cotorobai, survenit la începutul acestui an. Până la numirea în funcție a Nataliei Moloșag, interimatul a fost asigurat de avocatul copilului Maia Bănărescu.
Natalia Moloșag - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Societate
Avocatul Poporului s-a răzgândit: Și-a retras cererea de demisie
Fluxul de știri
0