Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: Moldova ar putea deveni producătoare de sticluțe pentru vaccinul Pfizer

Abonare
Stabilitatea politică care s-a conturat după alegerile din 11 iulie 2021, aduce cu ea și anumite avantaje pe plan investițional.
Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere Bălți, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că țara noastră ar putea deveni producătoare de flacoane pentru vaccinul anti-Covid Pfizer.

”Acum suntem în discuții cu o altă companie germană care ar dori să producă sticluțele pentru vaccinul Pfizer. Inițial au fost șase țări, dar în final au fost alese două state – Republica Moldova și Serbia. Deci, în data de 14 decembrie va fi o ședință și va fi luată decizia care țară totuși vor fi făcute investițiile. Eu sunt convins 99 la sută că investițiile vor veni în Moldova”, declară Marin Ciobanu.

Administratorul Zonei Economice Libere Bălți spune că investițiile se cifrează la circa 15-25 de milioane de euro, care aduc după sine crearea a peste 200 de locuri de muncă.
Marin Ceban a remarcat că stabilitatea politică care se prevede pentru următorii patru ani zile a favorizat procesele investiționale, acesta fiind unul dintre principalele argumente atunci când se atrag investitorii străini.
Fluxul de știri
0