Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce salarii au deputații și cu cât vor crește în 2022 – Dezvăluirile unui parlamentar

Abonare
Salariile deputaților vor crește de la 1 ianuarie 2022. Această creștere va fi în jur de o mie și 500 de lei lunar.
Deputatul PSRM Grigore Novac a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că salariul unui parlamentar este în jur de 14 mii de lei, iar dacă aceștia beneficiază de indemnizațiile care se prevăd în avantajul funcției pe care o deține, atunci suma se apropie de 30 de mii de lei.

”Salariul lunar este în jur de 14 mii de lei, dar sunt anumite sporuri pentru participarea la ședințele Parlamentului, mai există anumite compensații de transport. Deputatul poate alege, fie să utilizeze mașina oferită de către stat, fie să încaseze circa șase mii de lei lunar pentru cheltuieli de transport. Dacă un deputat beneficiază de toate sporturile, atunci salarul ajunge la 30 de mii de lei”, declară Grigore Novac.

Novac a precizat că potrivit legii bugetului pentru anul 2022, salariile parlamentarilor vor crește de la 1 ianuarie 2022 cu circa 1500 de lei.
Fluxul de știri
0