Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Schimb de bune practici între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul diasporei

Schimb de bune practici între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul diasporei
Abonare
În perioada 8-9 decembrie 2021, în regiunea Kursk din Federația Rusă se desfășoară cea de-a XII-a ediție a “Forumului Civic Internațional”, cu participarea persoanelor din Republica Moldova.
În regiunea Kursk din Federația Rusă se desfășoară un eveniment deosebit dedicat celor 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc. Coorganizatoarea evenimentului Elena Bulhac, președintele Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” din regiunea Kursk, Federația Rusă, a relatat în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova care sunt așteptările moldovenilor de la acest Forum.

“Forumul este o ocazie în plus pentru cetățenii din Republica Moldova, care muncesc, fie s-au mutat cu traiul în Federația Rusă, să interacționeze și să facă schimb de bune practici. Acum cinci ani, raioanele Ocnița și Drochia au fost primele înfrățite cu regiunea Kursk, iar cu Ungheni și Ștefan Vodă sperăm la o conlucrare mai eficientă, deoarece suntem la etapa de încheiere a contractelor de prietenie“, a relatat Elena Bulhac.

Potrivit coorganizatoarei evenimentului, cu ajutorul persoanelor de afaceri din regiunea Kursk, s-a reușit susținerea școlilor din aceste raioane, fiind acumpărate calculatoare, cărți, etc. De asemenea, locuitorii din Ocnița și Drochia au avut ocazia să participe la diverse forumuri economice unde au avut posibilitatea de a face schimb de experiență, iar la moment conlucrează deja în domeniile economic și învățământ.
“Lucrările pentru eveniment au început în lunile septembrie-octombrie. În această perioadă au fost anunțate concursuri de proiecte pe diferite teme, cum ar fi cultura, locuințe în mediul urban, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, susținerea inițiativelor antreprenoriatului individual“, a precizat președintele Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” din regiunea Kursk, Federația Rusă.
La eveniment sunt așteptați peste 400 de persoane: tineri specialiști din raioanele regiunii Kursk, oameni de afaceri, elevii claselor liceale, conducătorii administrației publice locale și consilieri locali.
Fluxul de știri
0