Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul comunei Trușeni, din nou în arest la domiciliu

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de apel Chișinău
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Curtea de Apel a luat o nouă decizie în privința principalului figurant în dosarul „Primăria Trușeni", fiind vorba chiar de primărița din localitate.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a decis schimbarea măsurii preventive în privința primarului de Trușeni: din control judiciar în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Amintim că CNA a anunțat că primarul comunei Trușeni, arhitectul-șef, fostul șef al unei întreprinderi municipale și un agent economic s-au ales cu dosare penale pentru corupere pasivă, activă și trafic de influență.
Aceștia au intrat în vizorul CNA după ce ofițerii au documentat un caz de corupție în rândul unor funcționari ai Primăriei pentru ca aceștia să elibereze acte permisive pentru legalizarea unui imobil.
Astfel, în urma cercetărilor, s-a stabilit că asemenea cazuri de corupție au fost multiple și că funcționarii ar fi pretins bani de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.
Potrivit CNA, aceștia pretindeau sume între 500 și 1 000 de euro, dar s-au înregistrat și cazuri când funcționarii ar fi pretins și bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.
Anterior, agentul economic, suspectat și el în dosarul dat, a încheiat un acord de recunoaștere și a fost eliberat, dar ceilalți trei figuranți au fost reținuți și plasați în arest preventiv.
Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la zece ani de pușcărie.
DNA - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
Un fost procuror DNA din România va evalua activitatea lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0