Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Primul tur al alegerilor din Bălți, contestat la Apel: Timpul experimentelor s-a terminat

Abonare
Alegerile de la Bălți ar putea să nu fie organizate nici în data de 19 decembrie, asta în condițiile în care primul tur al alegerilor din Capitala de Nord a Republicii Moldova a fost contestat la Curtea de Apel Chișinău.
Fostul deputat PPDA Arina Spătaru, originară din municipiul Bălți și cea care a vrut să participe la scrutinul local din oraș, dar nu a acumulat numărul necesar de semnături pentru a se înscrie în cursă, a contestat alegerile la Curtea de Apel Chișinău.

”Aceste alegeri nu au fost pregătite, Codul Electoral este unul învechit. Degradarea acestor alegeri demonstrează că autoritățile de resort nu au oferit o atenție deosebită. Aceste alegeri trebuie anulate, timpul experimentelor a expirat. Trebuie să avem alegeri în luna mai. Deocamdată nu se cunoaște când va fi emisă o decizie a instanței”, declară Arina Spătaru pentru Sputnik Moldova.

Totodată, fostul deputat menționează că reprezentanții Comisiei Electorale Centrale rămân pe poziții și spun că turul doi al alegerilor locale în Bălți trebuie să aibă loc.
Fluxul de știri
0