Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grigorișin: Niciun contracandidat nu s-a retras oficial din cursa electorală la Bălți

© Sputnik / Mihai Carausalegeri
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nicolai Grigorișin a anunțat că este gata să lupte în turul doi al alegerilor locale din Bălți cu orice candidat.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Candidatul independent la alegerile locale noi din Bălți Nicolai Grigorișin a anunțat că este gata de turul doi, indiferent cine îi va fi contracandidat.

”Sunt gata de turul doi, indiferent cine sunt contracandidații mei. Suntem gata de orice eveniment, fie va fi Marina (Marina Tauber), sau oricine altul, nu contează”, a afirmat Grigorișin în cadrul unei intervenții live.

De asemenea, Nicolai Grigorișin a comunicat că, până în seara zile de 7 decembrie, la Comisia Electorală Bălți nu s-a adresat oficial niciun partid privind retragerea din cursă.

”Deocamdată, nici un candidat nu și-a anunțat oficial retragerea din cursa electorală. Am intrat astăzi la Comisia Electorală Bălți unde mi-a fost comunicat că, oficial, nici un partid nu și-a anunțat retragerea din scrutin”, a spus Grigorișin.

Amintim că ieri candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a anunțat boicotarea turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți și a anunțat retragerea sa din cursa electorală. Iar în data de 6 decembrie, și PAS a anunțat că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți. Asta în condițiile în care Comisia Electorală Centrală a stabilit că în turul doi al alegerilor locale din Bălți se vor confrunta Nicolai Grigorișin cu cel care s-a plasat pe locul trei în primul tur de scrutin - Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Acesta urma să-i ia locul Marinei Tauber. După retragerea candidatului PAS, în turul doi al alegerilor urma să se confrunte candidatul PCRM-PSRM.
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Politică
Turnură neașteptată la Bălți: Iată ce a făcut candidatul comuniștilor și socialiștilor
CEC a stabilit că cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi din municipiul Bălți se va desfășura pe 19 decembrie.
În data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus sâmbătă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din scrutinul pentru funcția de primar al municipiului Bălți.
În aceste condiții, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.
În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurării turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Analize și opinii
De ce s-a temut PAS ca Marina Tauber să fie primar de Bălți? Opinia lui Pavel Midrigan
Fluxul de știri
0