Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decizie de ultimă oră a Comisiei Electorale Centrale cu privire la Partidul „Șor”

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală a luat o decizie în raport cu Partidul „Șor” în cadrul ședinței de astăzi.
CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Partidul „Șor” a fost lipsit de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an de zile.
O hotărâre în acest sens a luată Comisia Electorală Centrală, care susține că formațiunea nu a declarat anumite finanțări în campania electorală pentru Primăria municipiului Bălți.
Amintim că în data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus sâmbătă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din scrutinul pentru funcția de primar al municipiului Bălți.
Va câștiga sau nu Marina Tauber la CEDO – Ce spune un jurist  - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Radio
Va câștiga sau nu Marina Tauber la CEDO – Ce spune un jurist
În aceste condiții, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.
În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurării turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile.
Fluxul de știri
0