Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Iată cum arată tulpina ”omicron” - a fost publicată prima fotografie

© Pixabay / jarmolukLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Universitatea din Hong Kong a publicat o microfotografie electronică a tulpinii ”omicron”.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Universitatea din Hong Kong a publicat imaginea variantei omicron a coronavirusului, realizată cu ajutorul microscopului electronic, este precizat într-o declarație a cercetătorilor care a ajuns la la dispoziția RIA Novosti.
Savanții de la Facultatea de medicină, inclusiv specialiști în domeniul patologiei și virologiei, au reușit să realizeze microfotografia celulei (Vero E6) a rinichiului maimuței după infectarea cu varianta omicron a SARS-CoV-2 și au făcut publică imaginea la scară mare și mică.
După cum au explicat cercetătorii, la dimensiuni mici, în microfotografie pot fi văzute leziuni ale celulelor cu vezicule umflate care conțin mici particule virale negre. Microfotografia care a fost mărită mai mult arată agregate de particule virale cu spini în formă de coroană pe suprafața lor.
© Photo : Li Ka Shing Faculty of Medicine, The University of Hong KongMicrofotografia ”omicron”
Ученые из Гонконга опубликовали первую фотографию омикрона - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Microfotografia ”omicron”. Foto de arhivă
Anterior a devenit cunoscut faptul că cercetătorii Catedrei de Microbiologie de la Universitatea din Hong Kong au reușit să izoleze „omicron” din probele clinice, ceea ce va permite dezvoltarea și producerea vaccinurilor împotriva noii tulpini.
La sfârșitul lunii noiembrie, oamenii de știință au comunicat despre apariția în Botswana și Africa de Sud a tulpinii de coronavirus B.1.1.529, care conține 32 de mutații în proteina S, necesară agentului patogen ca să infecteze celulele. Potrivit cercetătorilor, multe dintre noile modificări ale genomului SARS-CoV-2 indică asupra capacității mari a acestei variante de a fi transmisă noilor purtători și rezistența la anticorpii de protecție a celor care au suportat boala și care au fost vaccinați, deși este prematur să se facă concluzii definitive în acest sens. Specialiștii presupun că B.1.1.529 s-a dezvoltat inițial la o persoană imunocompromisă - probabil o persoană cu SIDA sau HIV.
În cadrul unei ședințe de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut tulpina B.1.1.529 ca fiind „îngrijorătoare” și a numit-o „omicron” - a 15-a literă a alfabetului grec. Uniunea Europeană și multe alte țări au impus interdicții de intrare pentru unele state africane. Oamenii de știință consideră că se pot infecta și persoanele vindecate sau vaccinate.
Pretoria, Africa de Sud - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Coronavirus
Savanții au o nouă ipoteză privind apariția tulpinii Omicron
Fluxul de știri
0