Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum îți poți petrece serile în ajunul sărbătorilor de iarnă: Programul evenimentelor

© Sputnik / Mihai Caraussărbători de iarnă
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ion Ceban a anunțat programul de festivaluri și concerte care se vor desfășura în această săptămână.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. În această săptămână, în Chișinău vor avea loc mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Primarul general, Ion Ceban, a anunțat un program amplu de festivaluri și concerte.
Astfel, miercuri și joi, 8 și 9 decembrie, la ora 18:00, va avea loc Festivalul de trompete. Acesta se va desfășura în incinta Teatrului Ginta Latină de pe strada Sfatul Țării, 18.
Vineri, 10 decembrie, în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani va fi inaugurat Târgul de Crăciun. Evenimentul va începe la ora 17:00. Tot în această seară va avea loc concertul aniversar al formației ”Gândul Mâței” – 20 de ani de activitate, cu începere la ora 19:00, la Centrul de Cultură şi Artă Ginta Latină, strada Sfatul Țării, 18.
Și în weekend vom avea parte de mai multe evenimente. Sâmbătă, 11 decembrie, va avea loc concursul Internațional Folk în Chișinău, în memoriam Iurie Sadovnic. Evenimentul va începe la ora 18:00, în incinta Centrului de Cultură şi Artă Ginta Latină. Iar duminică, cu începere la ora 18:00, se va desfășura Gala Laureaților concursului Internațional Folk în Chișinău, Recital Muzical.
Amintim că, în data de 1 decembrie, la Chișinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Primarul general, Ion Ceban, a aprins luminițele pe Pomul de Crăciun instalat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Tot aici a fost amenajat și un orășel de Crăciun.
Sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Centrul de presă
Cum va fi vremea de Revelion: Prognozele meteorologilor pentru noaptea dintre ani
Edilul-șef a menționat că pe întreaga durata a sărbătorilor de iarnă în toate sectoarele Capitalei sunt planificate mai multe evenimente.
Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul va organiza Târgul de Crăciun în acest an. Potrivit premierului, va fi un târg de promovare a produselor autohtone.
Totodată, în Chișinău, dar și în 10 raioane ale țării, va fi organizată o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.
”Audiența va fi formată inclusiv din copii orfani și persoane vulnerabile. Încercăm să le aducem acestor oameni o bucurie de Crăciun”, a comunicat Natalia Gavrilița.
Fluxul de știri
0