Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Sobianin au inaugurat 10 stații din noua secțiune a metroului moscovit

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин в режиме видеосвязи принял участие в церемонии запуска пассажирского движения на новых станциях БКЛ Московского метрополитена
Президент РФ В. Путин в режиме видеосвязи принял участие в церемонии запуска пассажирского движения на новых станциях БКЛ Московского метрополитена - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus Vladimir Putin și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au inaugurat 10 stații de metrou pe o nouă secțiune a celei de-a doua linii circulare a metroului din capitala rusă.
Printre noile stații lansate se numără nouă stații de metrou noi: Terekhovo, Kuntsevskaya, Davydkovo, Aminevskaya, Michurinsky Prospect, Vernadsky Prospect, Novatorskaya, Vorontsovskaya, Zyuzino, precum și una reconstruită - „Kakhovskaya”.
„Astăzi este un eveniment istoric pentru metroul din Moscova - 10 stații se deschid deodată. Îi felicit pe toți pentru acest eveniment și pentru acest succes. Noile stații ale celei de-a doua linii circulare a metroului din Moscova vor îmbunătăți semnificativ accesibilitatea la transport în zonele din vestul și sudul Moscovei. Pentru milioane de oameni, călătoriile vor deveni mai rapide și mai confortabile. Întregul ritm al orașului se va schimba”, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o videoconferință.
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a subliniat că cea de-a doua linie circulară a metroului din Moscova este proiectul central al nodului de transport al capitalei.
„Vor fi 44 de escale din noul inel de metrou către diverse direcții: căi ferate suburbane, linia ferată de centură centrală a Moscovei, rețeaua metroului de suprafață a Moscovei și altele. Acum ce-a de-a doua linie circulară a metroul moscovit este deschisă în proporție de 70%. Lucrarea principală va fi finalizată în 2022, iar în 2023 cel mai mare inel de metrou va fi finalizat și va funcționa în regim complet”, a spus Sergei Sobianin.
Potrivit acestuia, cea de-a doua linie circulară a metroului din Moscova, împreună cu linia ferată de centură centrală a Moscovei, este un nou cadru de sprijin pentru întregul sistem de transport al Moscovei.
Рубль - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Rusia
Rubla rusească s-a apreciat semnificativ de cum a început discuția Putin-Biden
Precizăm că acum sunt 22 de stații pe stația pe cea de-a doua linie circulară a metroului din Moscova. S-au construit deja 43,75 km din noua linie.
Trecerile către toate tunelurile cea de-a doua linie circulată a metroului din Moscova, care i se mai spune și centura mare, vor fi finalizate în luna decembrie a acestui an.
Două secțiuni ale acesteia sunt în prezent în construcție:
de la „Electrozavodskaya” la „Savyolovskaya” cu o lungime de 7,2 km și trei stații - „Sokolniki”, „Rizhskaya” și „Maryina Roshcha”;
de la Kashirskaya la Nizhegorodskaya 11,4 km lungime și patru stații - Bulevardul Klenovy, Nagatinsky Zaton, Pechatniki, Tekstilshchiki.
Cea de-a doua linie circulată a metroului din Moscova este cel mai ambițios proiect din istoria construcției de metrou din Rusia și unul dintre cele mai mari din lume. Aceasta va avea va avea o lungime de 70 km, va cuprinde 31 de stații și trei depouri electrice. Se va facilita traficul pe linia circulară mică a metroului, deoarece pasagerii nu vor trebui să meargă în centru pentru a trece pe linia radială. Cea de-a doua linie circulată a metroului din Moscova va economisi pasagerii 35-45 de minute pe zi.
Lungimea liniei de metrou Koltsevaya este la ora actuală de 19,4 km cu 12 stații, ceea ce este de 3,5 ori mai mică decât cea de-a doua linie circulată a metroului din Moscova. Noul inel va conecta liniile radiale existente și viitoare ale metroului la o distanță de până la 10 km de linia de inel existentă.
La construcția celei de-a doua linii circulare, au fost puse soluții tehnice care vor permite conectarea noilor raze de metrou la acesta: liniile Rublevo-Arkhangelskaya, Troitskaya și Biryulyovskaya.
Moscoviții vor extinde semnificativ lista de rute. De la stațiile Inelului Mare vor fi posibile 23 de transferuri către alte 11 linii de metrou, patru către Cercul Central Moscova (MCC), șase către MCD-1 și MCD-2 și 11 transferuri către alte ramuri ale căii ferate.
Fiecare dintre stațiile de metrou celei de-a doua linii circulare consacrate are un aspect individual, teritoriile din jurul lor sunt amenajate. Au fost plantați peste 3 mii de arbori și 18 mii de arbuști, au fost instalate peste 3 mii de forme arhitecturale mici.
S-a asigurat acces comod pentru transportul public: au fost construiți 8 km de drumuri, au fost montate peste 30 de pavilioane noi de oprire.
Recoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”. - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Rusia
Impresionant: ce recoltă de struguri au realizat rușii în acest an
Fluxul de știri
0