Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Impresionant: ce recoltă de struguri au realizat rușii în acest an

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaRecoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”.
Recoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”. - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Ministerul Agriculturii al Federației Ruse se așteaptă ca recolta de struguri din acest an să fie la nivelul lui 2020, adică în jur de 680 de mii de tone.
CHIŞINĂU, 26 nov - Sputnik. Ministerul Agriculturii al Federației Ruse se așteaptă ca recolta de struguri din Rusia în 2021 să rămână la nivelul anului trecut și să se ridice la circa 680 de mii de tone, la rândul său, producția de vin rusesc este estimată la 44 de milioane de decalitri, a spus ministrul adjunct al Agriculturii Ocsana Lut.
"Mi se pare că în fiecare an avem un sezon dificil. Și anul acesta sezonul s-a dovedit a fi dificil: am avut anumite condiții climatice care nu erau foarte bune pentru viticultorii noștri. Cu toate acestea, în ciuda acestor condiții, încă sperăm că recolta de struguri va fi la nivelul anului trecut, este vorba despre 680 de mii de tone”, a spus Lut în cadrul unei conferințe online la centrul internațional de presă multimedia al MIA Rossiya Segodnya.
„În consecință, ne așteptăm la o producție de vin din strugurii crescuți în Federația rusă de 44 de milioane de decalitri”, a adăugat ea.
Vinul spumant este de nelipsit de pe masa de Revelion - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Problemele grave ale vinificației moldovenești - ce spune Gheorghe Arpentin
Șeful adjunct al Ministerului Agriculturii a subliniat riscul unei scăderi ușoare a volumului producției de vin rusesc. Ea a explicat că acest lucru se datorează unei modificări a legislației: conform legii privind viticultura și vinificația, care a intrat în vigoare în iunie 2020, vinul rusesc poate fi produs doar din struguri autohtoni.
„Voi sublinia încă o dată acest lucru: înainte de introducerea legii, vinul nostru putea fi făcut din material vinicol de import. Acum avem vin pur. Dar, cu toate acestea, sperăm că vinificatorii noștri s-au adaptat la condițiile actuale și, în consecință, ne așteptăm ca volumul producției să fie la nivelul anilor trecuți”, a concluzionat Lut.
Bucureștiul în pandemie - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Editoriale
Încă un motiv de laudă deșartă pentru guvernanți - turismul
Fluxul de știri
0