Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu a numit principalele avantaje ale participării Republicii Moldova la CSI

Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, consideră că participarea Republicii Moldova la CSI este un avantaj al țării noastre.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Există sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care beneficiază din anumite condiții, beneficii, pe care Republica Moldova le are în virtutea participării sale la Comunitatea Statelor Independente. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Potrivit oficialului, anume această participare a țării noastre asigură libera circulație a moldovenilor fără vize practic în întreg spațiul post-sovietic.
”Călătoriile fără viză în Ucraina, în Rusia, în Belarus, în țările din Caucaz. Chiar și călătoriile noastre fără vize în Ucraina se fac prin prisma participării în CSI”, a afirmat Popescu.
Totodată, ministrul de Externe a mai menționat că bunăstarea exportatorilor noștri de produse agricole, în special de mere, depinde de aceste aranjamente comerciale ale țării noastre. Popescu a spus că este vorba despre zeci de mii de oameni.
Amintim că în luna noiembrie șeful MAEIE s-a întâlnit cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Atunci, ministrul moldovean a vorbit și despre importanța participării Republicii Moldova în CSI și a afirmat deschiderea țării noastre la revenirea la regimul de comerț în cadrul zonei economice libere din cadrul CSI.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Popescu, după discuția cu Lavrov: Vrem să revenim la regimul de liber schimb în cadrul CSI
Fluxul de știri
0