Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții de amploare la două penitenciare din țară

© Sputnik / Miroslav Rotaripenitenciar
penitenciar - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Percheziții matinale în două penitenciare din țară. Administrația Națională a Penitenciarelor a oferit detalii pe marginea acestui caz.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Oamenii legii au descins în această dimineață în două penitenciare din țară. Este vorba de instituții de detenție din Taraclia și Soroca, unde își ispășesc pedeapsa deținuții condamnați pentru infracțiuni grave și deosebit de grave.
Perchezițiile sunt efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații împreună cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală și Administrația Națională a Penitenciarelor, sub conducerea PCCOCS.
Acum aproximativ două săptămâni au avut loc percheziții inopinate în 18 penitenciare din țară. Oamenii legii au depistat acolo mai multe obiecte și substanțe interzise.
S-a constatat că membrii grupării infracționale postau anunțuri de vânzare a automobilelor pe internet, primind banii în avans. Ulterior, aceștia dispăreau cu tot cu bani, iar conturile pe care postau anunțurile erau șterse.
„Potrivit materialelor dosarului, bănuiții își creau conturi în mediul online pentru a publica anunțuri cu mașini de vânzare, după care preluau imagini cu automobile din afara țării. Ei se prezentau în calitate de intermediari și le cereau clienților sume de bani în avans, între 1 500 și 3 000 de euro, iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat, astfel încât unii păgubași le-au oferit și până la 9 000 de euro. Faza finală a schemei consta în ștergea contului de pe pagina anunțurilor publicitare și renunțarea la numerele de telefon folosite. Pentru realizarea schemei, în calitate de curieri ai sumelor de bani erau convinse ca să le acorde „asistență” persoane din afara penitenciarelor”, a declarat un reprezentant PCCOCS în cadrul unei conferințe de presă.
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Societate
Noi detalii în cazul perchezițiilor de ieri: Peste 40 de persoane reținute
În urma descinderilor, au fost reținute 24 de persoane din afara penitenciarelor, dar și 19 deținuți implicați în schema infracțională. Totodată au fost ridicați 635 de mii de lei.
Fluxul de știri
0