Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldoveni: Cum călătorim de astăzi în Marea Britanie

© AP Photo / Matt DunhamBritain Weather
Britain Weather - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marea Britanie a înăsprit regulile de intrare pentru străini, în legătură cu apariția tulpinii Omicron a coronavirusului.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Moldovenii care intenționează să călătorească în Marea Britanie vor fi obligați să prezinte testul COVID-19 PCR sau Antigen LFD (Lateral Flow Device), efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de zbor. Măsura vizează inclusiv persoanele vaccinate anti-COVID și intră în vigoare din data de 7 decembrie.
Potrivit companiei Air Moldova, călătorii vaccinați anti-COVID (cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în UK) vor trebui să prezinte următoarele confirmări:
Dovada vaccinării complete în cadrul unor programe recunoscute de autoritățile britanice. Vaccinele acceptate sunt: Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Janssen.
Dovada rezervării unui test COVID care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire. Este eliminată obligativitatea efectuării testului înaintea plecării.
Formularul passenger locator form, se completează începând cu 48 de ore înainte de data zborului sau în ziua zborului cel târziu. După completarea formularului veți primi o confirmare pe e-mail cu un QR code care se prezintă la check-in/boarding, și la sosire în Londra.
Rezultatul negativ al testului COVID-19 LFD sau PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de zbor.
Persoanele nevaccinate, vaccinate cu schema incompletă, sau cei care nu au termenul de 14 zile de după vaccinarea completă vor trebui să prezinte următoarele documente:
Un test (PCR, rapid antigen sau LAMP) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult două zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză;
Formularul passenger locator form, se completează începând cu 48 de ore înainte de data zborului sau în ziua zborului cel târziu. După completarea formularului veți primi o confirmare pe e-mail cu un QR code care se prezintă la check-in/boarding, și la sosire în Londra.
Codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SarsCoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a si a 8-a de la sosirea în Marea Britanie.
Persoana trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Societate
Noi reguli de călătorie pentru moldoveni în România: Sunt vizați și cei vaccinați
Totodată, compania Air Moldova a precizat că pasagerii care s-au aflat/tranzitat în ultimele 10 zile până la plecarea spre UK în una din țările ce se află pe lista țărilor roșii nu pot călători la cursele cu aterizare pe Aeroportul Stansted din Londra.
Fluxul de știri
0