Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de călătorie pentru moldoveni în România: Sunt vizați și cei vaccinați

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
România anunță noi reguli de intrare în țară. Sunt vizate și persoanele vaccinate împotriva noului tip de coronavirus.
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Moldovenii care intenționează să călătorească în România vor trebui să prezinte un test PCR chiar și dacă sunt vaccinați anti-COVID. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către Guvernul din țara vecină, ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România.
Astfel, românii și cetățenii europeni care vin din țări din afara Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ PCR la COVID-19, efectuat cu 48 de ore înainte de călătorie. Măsura este valabilă și pentru persoanele vaccinate. Cei nevaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile.
”Pentru limitarea răspândirii Omicron, românii și alți cetățeni UE care vin din țările terțe vor prezenta test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină zece zile”, este menționat într-un comunicat de presă emis de Guvernul României.
Totodată, persoanele care intenționează să intre pe teritoriul României din alte țări ale Uniunii Europene vor prezenta în continuare certificatul Verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.
”Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roșie urmează a fi carantinate zece zile. Persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni și care nu prezintă test RT PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei vor fi carantinate pentru 14 zile”, se mai arată în comunicat.
Termometrie - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Coronavirus
Omicron a ajuns în România: Guvernul a convocat o ședință de urgență
Amintim că Ministerul Sănătăţii din România a anunţat, sâmbătă seară, că primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în țară. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors în 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.
O suspiciune de tulpină Omicron există și în cazul unui sportiv din echipa de rugby din Baia Mare, confirmat cu coronavirus, dar la care secvenţierea nu a fost finalizată.
Fluxul de știri
0