Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Urechean are o nedumerire în legătură cu ”oamenii buni”

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaȘedința Parlamentului
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Fostul primar al Chișinăului și veteranul politicii moldovenești este nedumerit de ”autoîntitularea” partidului care guvernează de facto țara.
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Îmbinarea de cuvinte „oameni buni” are, fără îndoială, o conotație pozitivă, dar dacă începi să te gândești ce anume semnifică aceasta, atunci începe să apară anumite întrebări - opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către fostul primar al Chișinăului, veteranul politicii moldovenești Serafim Urechean.
„Poți să spui – o vaca bună dă mult lapte gras. Un porc bun - dă slănină bună, acum aceasta este promovată intens. Dar faptul că un este bună, probabil, poate fi determinat abia la sfârșitul vieții lui. Doar oricine poate comite greșeli și abateri și poți să fii imediat trecut de la oameni buni la oameni răi”, a spus interlocutorul.
Oamenii de stat nu trebuie apreciați după principiile abstracte este acesta un om „bun” sau „rău”, ci exclusiv în funcție de calitatea muncii lor.
"Pentru mine, criteriile de apreciere sunt dacă persoană activează într-un cadru legal. Dacă are experiența necesară pentru a lucra într-o anumită structură. Îmi aste apropiat principiul lui Deng Xiaoping - nu mă interesează ce culoare are pisica, principalul este că prinde șoareci”, a menționat Urechean.
Nu are rost să-ți dai aprecieri ție sau electoratului tău, politicienii sunt obligați să lucreze pentru binele întregii societăți, și nu pentru partea, după părerea lor, „bună” a acesteia, afirmă veteranul politicii moldovenești.
"Însă "oamenii buni” nu prea prind șoareci si acest lucru mă îngrijorează. Pentru că țara nu le aparține doar lor. Noi nu am ales liderii tarii conform criteriilor lor de evaluare, ci pentru toți oamenii", a conchis interlocutorul.
Președintele Maia Sandu și Partidul ”Acțiune și Solidaritate” s-au poziționat drept oameni onești și buni în timpul campaniei electorale. De atunci însă îmbinarea „oameni buni” este folosită adesea cu sens ironic.
PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Politică
Deputat: Când politica PAS îi va dezamăgi pe moldoveni
Fluxul de știri
0