Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat: Când politica PAS îi va dezamăgi pe moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausPAS
PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
Un membru al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe a analizat creșterea prețurilor în țară și a sugerat ca în decembrie cetățenii vor conștientiza pe deplin mărimea noilor tarife.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Primele 100 de zile de guvernare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au provocat haos în toate sferele economiei moldovenești. Astfel a apreciat deputatul PSRM Petru Burduja activitatea guvernului Gavrilița.
Parlamentarul a spus că în aceste trei luni s-a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor, a fost provocată o criză a gazelor fără precedent, care a dus la dublarea tarifelor pentru cetățeni, criza financiară s-a agravat, comerțul exterior a avut de suferit, iar agenții economici nu primesc sprijin de stat.
În 2021, Moldova a înregistrat cea mai mare rată a inflației din ultimii cinci ani - 8,8%, și asta fără a ține cont de majorarea tarifelor la gaze naturale, căldură și energie electrică.
Declarația a fost făcută în emisie la Radio Sputnik Moldova de către deputatul BSC, memrul Comisiei economie, buget și finanțe Inga Sibova.
„Întreaga țară urmărește cu groază creșterea prețurilor, inclusiv cei care primesc un salariu relativ decent după standardele moldovenești, care, conform noilor tarife, va fi cheltuit aproape în întregime”, a spus Sibova.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Politică
Deputat PAS, reacție dură față de sondajul IMAS care arată scăderea ratingului guvernării
„Partidul de guvernământ al Moldovei, PAS, explică creșterea prețurilor printr-o tendință globală și continuă să-și hrănească alegătorii cu basme precum „prețurile cresc peste tot” și „nimeni nu este de vină pentru asta”. Există un guvern care este obligat să se gândească la modul în care să diminueze încărcătura prețurilor și să salveze populația de șocuri grave”, consideră deputatul.
„Se pare că mulți încă nu și-au dat seama de gravitatea situației, dar amărăciunea dezamăgirii va veni când oamenii vor primi facturi pentru decembrie”, a concluzionat Sibova.
Fluxul de știri
0