Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Omicron a ajuns în România: Guvernul a convocat o ședință de urgență

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaTermometrie
Termometrie - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă seară, că primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, motiv pentru care Guvernul s-a întrunit în ședință de urgență
BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit astăzi la Guvern cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile care trebuie luate având în vedere că au fost confirmate deja primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2.
Au fost convocaţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.
“După consultarea cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă, voi dispune măsurile care se impun. Nici o clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara noastră de o evoluţie nedorită”, a declarat anterior prim-ministrul.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Coronavirus
Incredibil: De ce tulpina Omicron a coronavirusului este ”utilă”
Ministerul Sănătăţii a anunţat aseară, că primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, fiind vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors în 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud. Femeia are vârstă de 48 de ani, iar bărbatul - de 59 de ani
O suspiciune de tulpină omicron exist și în cazul unui sportivi din echipa de rugby din Baia Mare, confirmat cu coronavirus, dar la care secvenţierea nu a fost finalizată.
Fluxul de știri
0