Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și-a ucis mama și a „băut șampanie”: De ce infractoarea din Comrat nu va sta după gratii

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Fiica ce și-a tăiat mama la Comrat nu va fi pedepsit penal
COMRAT, 6 dec - Sputnik, Maxim Topal. Instanța a „recunoscut ca demonstrat” omorul săvârșit de tânăra de 22 de ani, locuitoare a orașului Comrat, dar a „scutit-o de răspundere penală”, dispunând internarea forțată a acesteia într-un spital de psihiatrie sub strictă supraveghere.
Crima, care a avut o mare rezonanță în societate, a fost săvârșită cu o deosebită cruzime într-un apartament din Comrat, în seara zilei de 11 decembrie 2020.
S-a ceartat cu mama sa, care tocmai se întorsese de la muncă de peste hotare, și acest lucru a dus la un final fatal.
Detaliile șocante ale acestui caz au fost dezvăluite în timpul procesului. Tânăra i-a aplicat mamei sale peste 200 de lovituri de cuțit.

„Din motive sadice”, Anna a provocat o serie de răni mamei decedate apoi a tăiat inima. (...) După aceea, a încuiat apartamentul și s-a dus la prietenul său, invitându-l să „bea șampanie”. Ea „a spus foarte calm” că și-a ucis mama, dar a refuzat să răspundă la întrebări. Tânărul șocat a așteptat până când tânăra a adormit, apoi s-a dus la ea acasă să verifice dacă este adevărat sau nu. El le-a spus polițiștilor care se aflau deja la fața locului că Anna se află la el acasă.

Examinarea psihiatrică medico-legală a suspectei, efectuată în urma crimei, a arătat că, din cauza stării sale psihice, Anna „nu este în măsură să perceapă corect împrejurările care sunt importante pentru urmărirea penală, nu este în măsură să depună mărturii în cauză”.
Legislația în vigoare prevede aplicarea măsurilor de ordin medical aferente infractorilor cu probleme psihice.
Acces interzis - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Accidente
Un bătrân de 90 de ani a fost omorât cu cruzime la Soroca: Suspectul este un minor drogat
Fluxul de știri
0