Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se convoacă în ședință: Ce subiecte importante urmează să examineze

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 18 ноября 2021
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Parlamentul se convoacă astăzi în ședință pentru a examina mai multe proiecte de legi importante.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Deputații urmează astăzi să se întrunească în ședință la ora 11:00. Pe ordinea de zi sunt cinci proiecte de legi care urmează a fi examinate și votate în lectura a doua. Printre proiecte se numără Legea bugetului de stat pentru anul 2022.
Totodată, deputații urmează să examineze, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022.
Amintim că zilele trecute, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a venit cu un comunicat de presă în care își exprimă îngrijorarea referitor la decizia Guvernului de a limita bugetarii în dreptul lor de a beneficia de premiul anual.
Potrivit Sindicatelor, în cadrul ședinței de vineri a Guvernului au fost avizate mai multe amendamente la proiectul Legii bugetului pentru anul 2022 și politica bugetar fiscală pentru anul viitor. Astfel, conform documentelor, premiul anual pentru salariații din sectorul bugetar pentru anul 2020 nu va fi achitat.
Sindicatele au cerut autorităților să identifice resursele financiare necesare pentru achitarea premiilor anuale pentru cei peste 150 de mii de bugetari, pentru a evita nemulțumirea și creșterea tensiunilor în colectivele de muncă.
În context, CNSM a anunțat că va organiza luni o acțiune de protest în fața Parlamentului în cazul în care autoritățile nu le vor auzi doleanțele.
Отопление  - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Decizie de ultimă oră a Guvernului: Cine va primi ajutor pentru perioada rece a anului
Fluxul de știri
0