Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un grup de deputați, delegat pentru a purta discuții cu sindicaliștii

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 22 октября 2021
Заседание парламента Молдовы 22 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Un grup de deputați se va întâlni cu sindicaliștii care protestează în fața Parlamentului.
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Deputații au creat un grup de lucru care va purta discuții cu sindicaliștii ce protestează astăzi în fața Parlamentului. Inițiativa aparține deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Grigore Novac.
Astfel, s-a decis delegarea a câte doi reprezentanți ai fiecărei fracțiuni care vor discuta cu bugetarii nemulțumiți.

”La sediul Parlamentului protestează un grup de cetățeni. Sunt reprezentanții Sindicatelor. Din câte cunoaștem, domniile lor au anumite revendicări față de noi, Forul Legislativ, de aceea propunerea mea este ca fiecare fracțiune să delege o persoană-două. Să creăm un grup de lucru care să se întâlnească cu reprezentanții acestor cetățeni, să găsim o soluție pentru revendicările pe care le au, astfel ca cetățenii să nu înghețe acum în stradă dar să-și rezolve cât mai repede problema, eventual, să plece la locurile lor de muncă”, a spus Novac.

Drept urmare, din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au fost delegați Grigore Novac și Vasile Bolea. Fracțiunea Partidului ”Șor” i-a desemnat pe Vadim Fotescu și Reghina Apostolova, iar PAS – pe Maria Pancu și Dan Perciun.
Amintim că zeci de persoane s-au adunat în fața Parlamentului, unde își exprimă dezacordul față de decizia Guvernului care prevede că bugetarii vor rămâne fără premiul anual pentru 2020 și 2021.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Societate
Zeci de bugetari protestează în fața Parlamentului: Ce îi nemulțumește
Ieri, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a anunțat că bugetarii vor ieși luni la proteste. Potrivit Sindicatelor, în cadrul ședinței de vineri a Guvernului au fost avizate mai multe amendamente la proiectul Legii bugetului pentru anul 2022 și politica bugetar fiscală pentru anul viitor. Astfel, conform documentelor, premiul anual pentru salariații din sectorul bugetar pentru anul 2020 nu va fi achitat.
Sindicatele au cerut autorităților să mențină redacția proiectului politicii bugetar fiscale pentru anul viitor așa cum a fost votată în prima lectură de deputați, fără amendamentele propuse de Guvern, astfel încât bugetarii să poate primi premiul anual pentru anul trecut și curent.
Totodată, sindicaliștii cer ca autoritățile să identifice resursele financiare necesare pentru achitarea premiilor anuale pentru cei peste 150 de mii de bugetari, pentru a evita nemulțumirea și creșterea tensiunilor în colectivele de muncă.
Fluxul de știri
0