Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de bugetari protestează în fața Parlamentului: Ce îi nemulțumește

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Sindicaliștii au organizat astăzi un protest în fața Parlamentului. Ei sunt nemulțumiți că bugetarii ar putea rămâne fără premiul anual pentru anii 2020 și 2021, după ce Guvernul a venit cu unele amendamente la Legea bugetului pentru anului viitor.
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Zeci de persoane s-au adunat în fața Parlamentului, unde își exprimă dezacordul față de decizia Guvernului care prevede că bugetarii vor rămâne fără premiul anual pentru 2020 și 2021.
Ieri, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a anunțat că bugetarii vor ieși luni la proteste. Potrivit Sindicatelor, în cadrul ședinței de vineri a Guvernului au fost avizate mai multe amendamente la proiectul Legii bugetului pentru anul 2022 și politica bugetar fiscală pentru anul viitor. Astfel, conform documentelor, premiul anual pentru salariații din sectorul bugetar pentru anul 2020 nu va fi achitat.
”Avem speranța că astăzi vom avea rezultate pozitive pentru angajații din sistemul de învâțământ”, a spus un protestatar.

”Este strigător la cer ca pe fundalul creșterii prețurilor să rămânem fără premiul anual”, a spus un alt protestatar.

Парламент Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Societate
Un nou protest la Parlament: Cine vrea să iasă în stradă
Sindicatele au cerut autorităților să mențină redacția proiectului politicii bugetar fiscale pentru anul viitor așa cum a fost votată în prima lectură de deputați, fără amendamentele propuse de Guvern, astfel încât bugetarii să poate primi premiul anual pentru anul trecut și curent.
Totodată, sindicaliștii cer ca autoritățile să identifice resursele financiare necesare pentru achitarea premiilor anuale pentru cei peste 150 de mii de bugetari, pentru a evita nemulțumirea și creșterea tensiunilor în colectivele de muncă.
Astăzi deputații se vor întruni în ședință pentru a examina și vota în lectura a doua bugetul de stat pentru anul 2022, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022.
Fluxul de știri
0