Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Campanie de prevenire a înecurilor: Cazuri înregistrate în 2021

Campanie de prevenire a înecurilor: Cazuri înregistrate în 2021
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a înecurilor în perioada rece a anului. Detalii a oferit Dumitru Vieru, șeful Secție Control Stații Salvare.
În data de 3 decembrie, IGSU a lansat Campania de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece. În acest sens, instituția își propune crearea grupurilor de lucru care vor patrula pe întreg teritoriu Republicii Moldova pentru prevenirea cazurilor de înec, instruirea elevilor, deținătorilor de bazine acvatice și celor care dețin stații de salvare.
Astfel, în cadrul campaniei vor participa 35 grupuri de lucru, cu implicarea a peste 150 de persoane.
"Am elaborat un grafic de lucru după care se vor conduce salvatorii. Instruirile vor avea loc pe întreg teritoriul țării pentru a evita cazurile de înec. Un accent deosebit se va pune pe informarea copiilor întrucât, din nefericire, se înregistrează multe cazuri de înec printre minori în perioada rece, aceștia fiind tentați să-și petreacă timpul pe gheața formată pe lacuri și iazuri", a declarat Dumitru Vieru.
În 2021, în țara noastră au fost înregistrate 77 de cazuri de înec: 57 - în timpul scăldatului, 10 au avut loc în condițiile în care victimile se aflau în stare de ebrietate, 7 la pescuit și alte 3 în timpul executării lucrărilor tehnice în bazinele acvatice. Totodată, 217 persoane au fost salvate de la înec de către salvatori, inclusiv patru copii.
În Republica Moldova sunt peste 4200 de bazine acvatice, însă doar 19 dintre acestea sunt folosite în scop de agrement și au stații de salvare, activitatea oamenilor fiind monitorizată de salvamari. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să nu se expună riscului și, mai ales, să-i supravegheze pe cei mici.
Fluxul de știri
0