Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vot încheiat! Datele CEC privind prezența la vot

© Sputnik / Mihai CarausÎnchiderea secțiilor de votare
Închiderea secțiilor de votare - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
La ora 21:00, secțiile de votare din localitățile în care astăzi au avut loc alegeri locale noi s-au închis.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Secțiile de votare din cele cinci localități în care astăzi s-au desfășurat alegeri locale noi s-au închis la ora 21:00.
Membrii birourilor electorale încep acum numărarea voturilor și în curând am putea afla cine sunt noii primari ai localităților respective.
CEC informează că prezența la urnele de vot în cele cinci circumscripții electorale a fost următoarea:
satul Opaci, raionul Căușeni – 947 (36,58%) alegători;
comuna Hîrtop, raionul Cimișlia – 668 (37,32%) alegători;
orașul Cupcini, raionul Edineț – 2 284 (31,74%) alegători;
satul Bălceana, raionul Hâncești – 542 (40,81%) alegători;
comuna Cneazevca, raionul Leova – 406 (43,01%) alegători.
Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.
Amintim că tot astăzi urma să aibă loc turul doi al alegerilor locale la Bălți, însă CEC a decis în ultimul moment că desfășurarea acestora este imposibilă, după ce și Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Marina Tauber din cursa Electorală pentru fotoliul de primar în municipiul Bălți.
Comisia Electorală Centrală a informat printr-un comunicat că a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți, a precizat instituția.
”În context, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi”, a precizat instituția.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Societate
Desfășurarea alegerilor la Bălți a fost suspendată: CEC a venit cu explicații
Misiunea de observare a alegerilor Promo-LEX este nedumerită de decizia CEC privind suspendarea alegerile de la Bălți și și-a exprimat dezacordul cu această hotărâre.
Avocații Marinei Tauber au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că se vor adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a contesta decizia instanței privind excludere acesteia din cursa electorală.
Fluxul de știri
0