Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patru sirieni au fost prinși la frontiera moldovenească: Unde au vrut să ajungă - VIDEO

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPolițist de frontieră cu binoclu
Polițist de frontieră cu binoclu - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
Au vrut să treacă frontiera ilegal, dar polițiștii le-au dat planurile peste cap. Este vorba despre patru sirieni ce au fost prinși în timp ce voiau să traverseze hotarul spre România.
CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Sâmbătă, în jurul orei 22:20, oamenii legii au fost informați despre faptul că cinci cetățeni străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Au fost anunțați polițiștii de frontieră, inclusiv cei din statele vecine. Ulterior, în jurul orei 03:00, polițiștii au inițiat mai multe verificări în raza frontierei moldovenești.
Astfel, pe direcția localităților Toceni – Berezeni, polițiștii de frontieră au depistat patru cetățeni străini și un automobil cu care s-ar fi deplasat până în zona de frontieră.
În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetățeni ai Siriei și au vârste cuprinse între 25 și 31 de ani.
„Tinerii dețineau asupra lor permise de ședere legală pe teritoriul Republicii Moldova, iar la verificarea datelor de identitate a fost constatat că de fapt sunt persoanele care nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Au fost anunțați reprezentanții Biroului Migrație și Azil al MAI”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.
Cel de-al cincilea sirian și un alt cetățean al Turciei au fost reținuți pe teritoriul României. Potrivit Poliției de Frontieră, cei patru sirieni sunt la a doua tentativă de a ajunge ilegal într-un stat european.
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Societate
Un polițist de frontieră a ajuns la spital cu o rană în regiunea gâtului
Fluxul de știri
0