Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medicamentul rusesc anti-COVID, eficient și împotriva tulpinii ”omicron”

© Информационный портал "Ветеринария и жизнь" / Accesați arhiva multimediaPreparat anti-covid
Preparat anti-covid - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Abonare
Șeful FMBA; Veronica Skvorțova a anunțat că medicamentul anti-COVID „MIR 19” va fi eficient și împotriva ”omicronului”.
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Medicamentul „MIR 19” (МИР 19) împotriva coronavirusului va fi eficient și împotriva tulpinii ”omicron”, a declarat Veronika Skvorțova, șefa Agenției Federale Biomedicale a Rusiei.
„Am examinat 800 de linii diferite de virusuri SARS-Cov-2, iar acea succesiune asupra căreia acționează acest medicament are mai multe mutații, inclusiv omicron”, a spus Skvorțova într-o emisiune la „Russia 24”, citată de RIA Novosti.
Skvorțova a răspuns afirmativ la întrebarea de precizare dacă medicamentul „MIR 19” va trata și tulpina „omicron”.

Tulpina „omicron”

În jurul datei de 20 noiembrie, oamenii de știință au comunicat despre apariția în Botswana și Africa de Sud a tulpinii de coronavirus B.1.1.529, care conține 32 de mutații în proteina S, necesară agentului patogen ca să infecteze celulele.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Coronavirus
Se pot oare infecta cei vindecați de COVID-19 cu noua tulpină ”Omicron”: Ce spune OMS
Potrivit cercetătorilor, multe dintre noile modificări ale genomului SARS-CoV-2 indică asupra capacității mari a acestei variante de a fi transmisă noilor purtători și rezistența la anticorpii de protecție a celor care au suportat boala și care au fost vaccinați, deși este prematur să se facă concluzii definitive în acest sens. Specialiștii presupun că B.1.1.529 s-a dezvoltat inițial la o persoană imunocompromisă - probabil o persoană cu SIDA sau HIV.
În cadrul unei ședințe de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut tulpina B.1.1.529 ca fiind „îngrijorătoare” și a numit-o „omicron” - a 15-a literă a alfabetului grec. Uniunea Europeană și multe alte țări au impus interdicții de intrare pentru unele state africane. Oamenii de știință consideră că se pot infecta și persoanele vindecate sau vaccinate.
Fluxul de știri
0