Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Casa Albă a dezvăluit un subiect al apropiatei discuții dintre Putin și Biden

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaJen Psaki
Jen Psaki - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
Casa Albă a confirmat că Biden și Putin vor purta o discuție pe 7 decembrie, în format video.
CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Casa Albă a confirmat oficial că, pe 7 decembrie, președinții SUA și Rusiei, Joe Biden și Vladimir Putin, vor avea o conversație în cadrul căreia liderul american își va exprima îngrijorarea cu privire la „activizarea militară” a Moscovei la granița cu Ucraina, transmite RIA Novosti.
„Președintele Joseph R. Biden va efectua un apel pe linia video securizată cu președintele rus Vladimir Putin marți, 7 decembrie”, se arată într-o declarație emisă în numele purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.
Anterior, data la care vor contacta cei doi lideri a fost confirmată de reprezentantul oficial al Kremlinului Dmitri Peskov.
Potrivit lui Psaki, cei doi lideri vor discuta o serie de subiecte ce țin de „relațiile dintre SUA și Rusia, inclusiv stabilitatea strategică, problemele cibernetice și regionale”.
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Politică
Putin și Biden vor avea o discuție pe 7 decembrie
„Președintele Biden va sublinia îngrijorarea SUA în legătură cu activitatea militară rusă la granița cu Ucraina și va reafirma sprijinul SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat ea.
În ultima perioadă, în mass-media occidentală a apărut un nou val de articole despre presupusa pregătire de către Rusia a unei așa-zise invazii în Ucraina. Kievul a declarat inițial că nu a constatat o sporire a trupelor rusești în apropierea granițelor sale, însă apoi și el a început să vorbească și despre iminența unui atac.
Moscova a negat în repetate rânduri aceste acuzații, subliniind că ele sunt folosite în principal ca pretext pentru a aduce mai multe forțe și tehnică ale NATO la granițele Rusiei.
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Politică
Biden a declarat că nu va accepta ”liniile roșii” ale lui Putin în Ucraina
Fluxul de știri
0