Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden a declarat că nu va accepta ”liniile roșii” ale lui Putin în Ucraina

© Sputnik / POOL / Mikhail Metzel / Accesați arhiva multimediaВстреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Biden a declarat că nu va accepta ”liniile roșii” ale lui Putin în Ucraina
CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Președintele american Joe Biden a declarat că nu acceptă „liniile roșii” ale nimănui în contextul situației din Ucraina, despre care a vorbit liderul rus Vladimir Putin, le-a comunicat jurnaliștilor Casa Albă, informează RIA Novosti.
„Nu voi accepta liniile roșii ale nimănui”, a spus Biden.
Întrebat cum se poate fi prevenită „invazia Rusiei în Ucraina”, președintele SUA a mai adăugat că mizează pe o conversație lungă cu Putin.
„Știm demult despre acțiunile Rusiei și mă aștept să avem o conversație lungă”, a spus Biden.
La forumul ”Rusia Cheamă”, Putin a declarat că „liniile roșii” pentru Moscova vor fi desfășurarea de armamente pe teritoriul țării vecine și alte amenințări la adresa securității statului.
Mass-media și politicienii occidentali afirmă în ultimul timp că Moscova șu-ar concentra trupele la granița cu Ucraina. După cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Rusia își mișcă forțele armate în limitele teritoriului său și la propria discreție - acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să deranjeze pe nimeni. Moscova a subliniat că declarațiile despre „agresiunea Rusiei” sunt folosite ca pretext pentru construirea contingentului NATO în regiunile de frontieră.
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Rusia
Putin și Biden ar putea discuta despre extinderea NATO spre Est
Fluxul de știri
0