Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belarusul a amenințat Ucraina cu acțiuni dure în cazul violării frontierei

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaFrontiera belaruso-ucraineană
Frontiera belaruso-ucraineană - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Belarus a amenințat Ucraina că va reacționa extrem de dur în caz de violare a frontierei
CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Belarusul a avertizat Ucraina că va răspunde dur în catul unei încălcări repetate a frontierei.
„În cazul unor noi încălcări ale frontierei de stat, grănicerii belaruși vor acționa extrem de dur”, a declarat reprezentantul detașamentului de frontieră Mozîrsc Serghei Pavlov, citat de agenția Sputnik Belarus pe Telegram.
În ajun, Comitetul Grăniceresc de Stat al țării i-a acuzat pe piloții ucraineni de violarea spațiului aerian. Elicopterul Mi-8 pe care l-au pilotat în timpul exercițiilor „a trecut granița de stat la o altitudine de aproximativ 100 de metri și a survolat teritoriul Belarusului pe o distanță de până la un kilometru”. Polițiștii de frontieră din Ucraina, la rândul lor, au negat această informație.
Duminică, Ministerul Apărării al Belarus ului l-a convocat pe atașatul militar ucrainean și i-a exprimat protestul în legătură cu acest incident. În particular, instituția a invocat „fapte care demonstrează eschivarea Ucrainei de la îndeplinirea obligațiunilor în cadrul măsurilor regionale de încredere și securitate” și a atras atenția asupra desfășurării exercițiilor militare în apropierea granițelor țării, „pe fondul retoricii acuzatoare împotriva Republicii Belarus”. Minskul a aprecia acțiunile statului vecin drept o amenințare la adresa securității pe direcția sud.
Польские военные напротив лагеря нелегальных мигрантов возле пункта пропуска Брузги на белорусско-польской границе.  - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Internațional
Ungaria și Cehia își trimit militarii la frontiera belaruso-polonă
Fluxul de știri
0