Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria și Cehia își trimit militarii la frontiera belaruso-polonă

© SputnikПольские военные напротив лагеря нелегальных мигрантов возле пункта пропуска "Брузги" на белорусско-польской границе.
Польские военные напротив лагеря нелегальных мигрантов возле пункта пропуска Брузги на белорусско-польской границе.  - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Ungaria și Cehia își vor trimite militarii la frontiera polono-belarusă pentru a ajuta Varșovia să facă față fluxului de imigranți.
BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Ungaria și Cehia intenționează să-și trimită militarii la frontiera polono-belarusă, a declarat jurnaliștilor ministrul Apărării Naționale al Poloniei, Mariusz Błaszczak.
În Polonia au sosit deja unități militare din Marea Britanie și Estonia, care urmează să sprijine eforturile de securizare a frontierei cu Belarus.
“Acum au loc negocieri pentru susținerea armatei poloneze de către componentele militare ungare și cehe”, a declarat Błaszczak.
“Discutăm despre când și în ce formulă vom obține acest sprijin”, a adăugat el.
“Considerăm că cea mai bună soluție va fi un ajutor legat de susținerea îngrădirilor temporare, deservirea și construcția căilor de acces”, a menționat oficialul polonez.
În ultimele săptămâni, la frontiera dintre Belarus și Polonia s-au acumulat câteva mii de imigranți care speră să ajungă în țările US. Autoritățile poloneze au consolidat paza la frontieră, au apelat la militari și încearcă să împiedice orice tentative de pătrundere pe teritoriul țării, acuzând Minskul de provocarea unei crize. Belarus respinge toate acuzațiile și susține că Polonia expulzează cu forța imigranții de pe teritoriul său, acutizând în mod artificial situația legată de refugiați.
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Editoriale
NATO, la răscruce: Țările Baltice, dispuse să găzduiască armele nucleare ale SUA?
Fluxul de știri
0