Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Activitatea bonelor ar putea fi reglementată prin lege

Activitatea bonelor ar putea fi reglementată prin lege
Abonare
În Republica Moldova nu există un cadru de reglementare pentru activitatea bonelor. În acest context, autoritățile intenționează să stimuleze dezvoltarea acestor servicii de îngrijire a copiilor, prin elaborarea cadrului legislativ pentru această meserie.
Un proiect de lege care va reglementa activitatea bonelor este pe ordinea de zi a Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Precizarea a fost făcută de către ministrul Muncii, Marcel Spătari în studioul Radio Sputnik Moldova.
“Astăzi nu există un standard de calificare pentru bone în Republica Moldova, deci activitatea bonelor nu este reglementată. Doar în ultima redacție a Clasificatorului de ocupații a fost introdusă această meserie, însă ea nu este certificată. Respectiv, trebuie să revedem acest standard în paralel cu Ministerul educației, pentru ca să găsim unele mecanisme fiscale ca să stimulăm dezvoltarea acestor servicii de îngrijire a copiilor în țara noastră”, a precizat ministrul.
Marcel Spatari a dat asigurări că, începând cu anul 2022, se vor înregistra progrese în acest sens, prin pregătirea pachetului legislativ și adoptarea regulamentelor, dar a atenționat că acest proces poate dura câțiva ani.
Fluxul de știri
0