Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit în ședință: Ce s-a discutat

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Vineri s-a desfășurat ședința Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi a fost doar un singur subiect.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Maia Sandu a convocat vineri Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a examina acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.
În cadrul ședinței, membrii CSS i-au audiat pe reprezentanții instituțiilor publice, în a căror competență este să verifice situația privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Președinția a menționat că s-a discutat și despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima ședință a Consiliului pe acest subiect, în februarie 2021.

„Printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acțiunile concertate de preluare de la stat a aeroportului. De asemenea, s-a recomandat ca securitatea acestui obiect strategic, care este o poarta de intrare în țară, implicit securitatea cetățenilor care apelează la serviciile aeroportului, să fie asigurate de instituții ce nu depind financiar de concesionar”, se menționează într-un comunicat de presă al Președinției.

Ultima ședință a CSS a avut loc pe 28 octombrie. Atunci a fost examinată situația privind securitatea energetică a țării. Totodată, au fost audiate instituțiile responsabile de acest domeniu. Ședința anterioară a Consiliului Suprem de Securitate a avut loc în contextul crizei gazelor.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Politică
Maia Sandu i-a conferit ”Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan
Fluxul de știri
0