Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Conflictele între vecini pot fi soluționate: Iată cum trebuie puși la respect

Conflictele între vecini pot fi soluționate: Iată cum trebuie puși la respect
Abonare
Conflictele între vecini sunt întâlnite frecvent, în special printre cei din blocurile de locuințe. Deși unele situații sunt soluționate pe cale amiabilă, multe dintre acestea ajung să fie aplanate doar după ce este aplicată legea.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", avocatul Boris Druță a menționat că printre cele mai frecvente situații cu care se confruntă vecinii se numără gălăgia în orele și zilele de odihnă. Potrivit lui, fiecare cetățean trebuie să știe că tulburarea liniștii în intervalul orelor 22:00 - 07:00 este interzisă.
"Dacă sunteți deranjat de zgomotul și gălăgia produsă de către vecini, sunteți în drept să chemați poliția imediat ce ați semnalat această situație. Inspectorul de sector va cerceta cazul și va decide dacă este cazul să întocmească un proces-verbal cu privire la contravenție", a declarat Boris Druță.
Avocatul susține că în această situație vecinii gălăgioși pot fi sancționați cu o amendă. În situațiile mai grave, precum bătăile sau actele de huliganism, situația poate căpăta un aspect penal, iar persoana vinovată ar putea fi chiar privată de libertate.
Boris Druță îndeamnă cetățenii să respecte toate normele de conduită și să nu ajungă la situații de conflict. Cu toate acestea, cei care nu țin cont de unele aspecte importante trebuie să poarte răspunderea cuvenită pentru faptele lor, consideră avocatul.
Fluxul de știri
0