Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC vrea să știe cât a costat „concertul” de la protestele de ieri din Bălți

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Partidul Politic „ȘOR” a fost obligat de CEC să prezinte raportul cheltuielilor din perioada electorală corect și complet. Asta pentru că în raportul existent nu ar fi incluse cheltuielile pentru artiștii care au evoluat ieri la protestul din Bălți.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei Electorale Centrale au obligat Partidul „ȘOR” ca să indice cheltuielile pentru prestația artiștilor care au evoluat vineri la protestul din Bălți.
Totodată, membrii CEC au declarat că Marina Tauber nu a prezentat corect cheltuielile pentru aparatajul folosit ieri la protest, deoarece anterior acest aparataj a mai fost folosit de concurentul electoral, dar la un preț mult mai mare, mai exact cu zece mii de lei, dar acum în raport a fost indicată suma de 2 200 de lei. Pavel Postica susține că CEC are bănuieli rezonabile că Marina Tauber intenționat nu divulgă cheltuielile reale pentru campania electorală.
„Se obligă concurentul electoral al Partidului Politic „ȘOR” să prezinte Comisiei în termen de 24 de ore, adică până la 5 decembrie 2021, ora 16:00, raportul privind finanțarea campaniei electorale pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2021 corectat și completat cu informația lipsă, cu explicația privind diferența de preț constatată de Comisie în cazul folosirii temporare a aceluiași echipament tehnic în cursul campaniei electorale, precum și cu informația primară care atestă acordarea serviciilor de către artiști sau formațiunile artistice și valoarea acestora”, a declarat membrul CEC Pavel Postica.
Precizăm că Judecătoria Bălți a dispus astăzi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma unei demers al CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri, 1 decembrie, excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Politică
Ce spun avocații Marinei Tauber despre alegerile de mâine la Bălți
Amintim că vineri, Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Marina Tauber privind solicitarea CEC-ul de a o exclude din cursa electorală din Bălți. Ulterior, Curtea de Apel Bălți a respins solicitarea avocaților Marinei Tauber de a strămuta dosarul în altă instanță.
Vineri și astăzi s-au adunat mai mulți oameni în fața Judecătoriei Bălți pentru a o susține pe Marina Tauber și pentru a protesta împotriva solicitării CEC de a o exclude din cursa electorală din Bălți. În cadrul protestelor, pe scenă au ieșit mai mulți artiști care au cântat și au distrat protestatarii.
Candidatul Partidului „ȘOR” a declarat că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
Fluxul de știri
0