Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spun avocații Marinei Tauber despre alegerile de mâine la Bălți

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы в парламент Молдовы 2021
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Avocații Marinei Tauber au venit cu comentarii în legătură cu alegerile de mâine la Bălți, după ce clienta lor a fost exclusă din cursa electorală la solicitarea CEC.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. După ce Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, avocații au venit cu precizări. Potrivit apărătorilor Marinei Tauber, procesul de judecată nu a luat sfârșit și decizia primei instanței urmează să fie atacată la Curtea de Apel Bălți, în decurs de 24 de ore. Astfel, avocații susțin că recursul poate fi depus inclusiv duminică, în ziua alegerilor, iar acest lucru înseamnă că alegerile de mâine la Bălți vor avea loc.
„În cazul în care și Curtea de Apel Bălți va emite o sentință similară, Partidul „ȘOR” se va putea adresa în instanța superioară, adică la Curtea Supremă de Justiție. Acest lucru înseamnă că este practic imposibil ca toate aceste demersuri judiciare să se încheie până în ziua alegerilor”, au precizat avocații Marinei Tauber.
Unul dintre apărătorii Marinei Tauber, Vadim Banaru, a declarat că hotărârea Judecătoriei Bălți este ilegală și va fi contestată în instanțele ierarhic superioare.
„Suntem martorii la o nouă hotărâre care are conotație politică. Atenție însă, această hotărâre nu este executorie. Marina Tauber rămâne în continuare în cursă. Următoarea instanță care urmează să pronunțe o decizie este Curtea de Apel Bălți. Buletinele de vot au fost deja tipărite. În acestea au fost incluși doi concurenți electorali, inclusiv Marina Tauber”, a declarat avocatul Banaru.
Precizăm că după 24 de ore de dezbateri, magistratul Natalia Costaș a pronunțat hotărârea în care a dispus ca Marina Tauber să fie exclusă din cursa electorală. Decizia este cu drept de atac în termen de o zi de la pronunțare. Astfel, avocații acesteia au declarat că vor contesta hotărârea.
Alegeri în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Societate
Criză la Bălți: Cum a comentat Tauber decizia privind excluderea sa din cursă electorală
Amintim că duminică, 5 decembrie, în șase localități din țară vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Potrivit CEC, toate buletinele de vot au fost transmise în teritoriu, astăzi urmând să ajungă la birourile electorale ale secțiilor de votare.
Fluxul de știri
0