Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC are neclarități în privința hotărârii Judecătoriei Bălți: Ce solicită membrii Comisiei

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală are neclarități în privința hotărârii emise de Judecătoria Bălți. Astfel, membrii CEC au depus o solicitare la Curtea de Apel Bălți.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a CEC, președintele Comisiei a declarat că s-a luat act de hotărârea instanței în ceea ce privește excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți. Totodată, președintele a precizat că Consiliul electoral de circumscripție Bălți s-a întrunit în ședință pentru a examina hotărârea instanței, dar au apărut neclarități în ceea ce privește termenul de executare a deciziei, pe motiv că aceasta nu este una finală și este cu drept de atac.
În context, președintele CEC a declarat că atât Consiliul electoral de circumscripție Bălți, cât și membrii Comisiei au depus o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a clarifica situația și pentru a preciza termenul de executare a deciziei instanței în ceea ce privește excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.
Precizăm că după 24 de ore de dezbateri, magistratul Natalia Costaș a pronunțat hotărârea în care a dispus ca Marina Tauber să fie exclusă din cursa electorală. Decizia este cu drept de atac în termen de o zi de la pronunțare. Astfel, avocații acesteia au declarat că vor contesta hotărârea.
Amintim că vineri, Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Marina Tauber privind solicitarea CEC-ul de a o exclude din cursa electorală din Bălți. Ulterior, Curtea de Apel Bălți a respins solicitarea avocaților Marinei Tauber de a strămuta dosarul în altă instanță.
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Politică
Ce spun avocații Marinei Tauber despre alegerile de mâine la Bălți
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri, 1 decembrie, excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Candidatul Partidului „ȘOR” a declarat că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
Fluxul de știri
0