Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Biden ar putea discuta despre extinderea NATO spre Est

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko / PoolVladimir Putin și Joe Biden
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Vladimir Putin și Joe Biden ar putea aborda subiectul încheierii unei înțelegeri care să excludă extinderea a NATO spre Est.
BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, în cadrul următoarelor negocieri ar putea aborda problema încheierii unor înțelegeri juridice prin care va fi exclusă extinderea în continuare a NATO spre Est, precum și amplasarea pe teritoriul statelor vecine a sistemelor de arme care ar putea reprezenta o amenințare pentru Rusia, a declarat consilierul liderului rus, Iuri Ușakov.
“Propunerile noastre despre necesitatea desfășurării în comun cu colegii noștri, de principalele state, a unor activități pentru încheierea unor înțelegeri juridice respective care ar presupune excluderea orice extindere a NATO spre Est și orice amplasare pe teritoriul statelor vecine, inclusiv Ucraina, a unor sisteme de arme care ar putea reprezenta o amenințare”, a declarat Ușakov jurnaliștilor, vizând agenda de negocieri.
Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Editoriale
NATO, la răscruce: Țările Baltice, dispuse să găzduiască armele nucleare ale SUA?
Fluxul de știri
0